Wie zijn wij?

Dale Caña is een vrolijke en eigenzinnige samba percussie band uit Oss, die ieder feest of evenement, klein of groot, binnen of buiten, naar een hoger niveau tilt.

Onze kleurrijke uitstraling tovert bij menigeen een grote glimlach op het gezicht en als wij dan onze samba ritmes ten gehore brengen gaat het dak er compleet af…… stil staan is geen optie meer!

Ons repertoire omvat meer dan 10 afwisselende nummers waarbij, naast de warme Zuid-Amerikaanse sferen, tijdens onze optredens altijd interactie met het publiek wordt gezocht zodat voor ons, maar zeker ook voor onze toehoorders een extra dimensie in het genieten ontstaat!

Braziliaanse percussie is de smeltkroes van Indiaanse, Zuid Amerikaanse en Europese muzikale culturen; dit geeft een uitzonderlijk grote percussie variatie.

Dale Caña speelt op originele Braziliaanse instrumenten en bestaat uit 25 ervaren slagwerkers.

Ontstaan Dale Caña

Dale Caña zag op 1 mei 2004 het levenslicht. De band is door de jaren heen uitgegroeid tot een club van circa 25 enthousiaste bandleden uit Oss en omgeving. Qua muzikale bezetting wordt de surdo lijn bezet door 4-8 leden, de repiniques, evenals de snares, door maximaal 4 leden. 2 Leden spelen de shakers en de tamborims worden door 2-6 leden bespeeld. Uiteraard ontbreekt de agogo-bel niet voor de laatste muzikale invulling.

Portfolio

In ons 15 jarig bestaan hebben we menig feestje “opgevrolijkt” zoals:

  • sambafestivals, straatfestivals, muziekfestijnen
  • winkelopeningen
  • bloemencorso’s
  • personeelsavonden, voorprogramma’s
  • stadsfeesten, marathons
  • bruiloften of jubilea.

Kortom: we zijn breed inzetbaar! Wil je een indruk van zo’n optreden om te kijken of dit bij jullie wensen aansluit, klik dan hier

Wil je ons boeken voor je feest of evenement neem dan contact op met Eric Verhagen, hij zal uitgebreid en enthousiast toelichting geven op al je vragen.

Ontstaan Sambamuziek

Ver terug in de tijd, als de eerste Afrikanen naar Spanje en Portugal komen en Arabieren 5 eeuwen het Iberisch schiereiland bezetten, doen een aantal percussie instrumenten hun intrede (o.a. de tamborim).
Tijdens de 350 jarige koloniale periode worden veel Afrikaanse slaven verscheept naar Brazilië. Zowel de Afrikaanse danstradities als percussie evolueerden tot de samba.

De huidige sambamuziek is dus een versmelting van Afrikaanse en Spaans/Portugese stijlen.

Het carnaval van Rio de Janeiro speelde een hoofdrol in de verdere evolutie van de samba. In 1917 breekt de Samba uiteindelijk door als muziekstijl met de eerste nationale Sambahit “Pelo Telefone”.
In de jaren 30 verhief de president van Brazilië de “Samba Carioca” (samba van Rio de Janeiro) tot nationaal symbool en in een mum van tijd werd de samba razend populair in Brazilië. In Europa werd de samba voor het eerst geïntroduceerd rond 1923, maar werd pas na 1945 echt populair.

Danseressen

Dale Caña werkt ook regelmatig samen met stijlvol uitgedoste Braziliaanse danseressen en kan deze ook voor het evenement regelen.
Deze danseressen geven een geweldig sfeer verhogend effect aan onze optredens!

Klik hier voor een sfeerimpressie of kijk bij Media.

Wat maakt ons speciaal?

Dale Caña is een band met een unieke combinatie van enthousiasme en performance, die bestaat uit  schitterende en fonkelende showkleding in rood, paars en goud en natuurlijk de warme ritmische sambaklanken.

We tillen de sfeer letterlijk omhoog doordat onze surdo spelers jongleren met hun grote instrumenten alsof het niets is, dus visueel vermaak is onlosmakelijk met ons verbonden.

Dit heeft menigmaal geleid tot het winnen van de 1e prijs als er een competitief element in het festival/zomercarnaval aanwezig was.

Interactie met publiek

We betrekken jong en oud bij onze optredens en nodigen iedereen uit om mee te bewegen, te klappen of te dansen en heel soms kan zelfs meegespeeld worden!

Heb jij het in je?

Heb jij de Samba in je, en ben jij onze nieuwe enthousiaste collega?

Misschien zijn wij wel juist op zoek naar jou!